Sun. Sep 27th, 2020

Cea mai valoroasă companie din lume, Apple, negociază reducerea chiriilor pentru unele magazine fizice

2 min read
Diverse

Săptămâna trecută s-a încheiat cu vestea că Apple a ajuns cea mai valoroasă companie listată din lume, aceasta depăşind compania petrolieră Saudi Aramco. Cu un preţ de 425 dolari / acţiune, Apple a ajuns la o capitalizare de 1840 miliarde de dolari, în timp ce Saudi Aramco a rămas la 1760 miliarde de dolari.

Rezultatul excepţional obţinut de Apple pe Bursa de la New York vine în contextul în care compania americană a anunţat creşteri excelente în ultimul trimestru încheiat (aprilie – iunie 2020). În aceste trei luni Apple a avut venituri de 59.7 miliarde de dolari (vs 53.8 miliarde în aceeaşi perioadă din 2019), din care 11.25 miliarde au fost profit (vs 10.04 miliarde în aceeaşi perioadă din 2019).

Chiar dacă rezultatele financiare sunt unele extraordinare, Apple continuă să ne surprindă cu acţiunile sale. Cu 38 de magazine fizice în Marea Britanie, presa din această ţară susţine că Apple a solicitat unora dintre proprietarii acestor spaţii reducerea chiriilor cu 50% sau chiar perioade de gratuitate.

Această propunere Apple pentru proprietari este cumva strategică în contextul crizei actuale. Compania americană solicită aceste reduceri cu promisiunea că va folosi spaţiile respective o perioadă mai lungă de timp. Se pare că mai multe contracte de închiriere vor expira în perioada următoare şi astfel Apple pune presiune pe proprietari fie să aleagă propunerea ei (bani mai puţini, dar siguranţa unui venit în perioada următoare), fie să refuze şi să rişte să nu găsească alţi chiriaşi în lunile grele ce vor veni.

Surse: expresscomputer.in / thetimes.co.uk

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro, Acer Aspire V3-571G și Nikon D3300.