Fri. Aug 14th, 2020

Samsung Odyssey G7 sau cum arată propunerea de top a sud-coreenilor pe segmentul gaming

2 min read

Samsung Odyssey G7 este un monitor de gaming lansat în cadrul CES 2020 din Las Vegas, iar acum înțeleg că a avut loc debutul comercial. Prin intermediul său putem vedea viziunea companiei sud-coreene în domeniul monitoarelor de gaming.

Câteva din specificațiile cheie integrate de Samsung Odyssey G7:

  • QLED curbat pe diagonală de 27 sau 32 inch, rezoluție de 2560 x 1440 pixeli, HDR600;
  • rată de refresh la 240Hz, timp de răspuns de 1 ms, luminozitate standard de 350 cd / m2;
  • compatibil cu FreeSync Premiun Pro și G-SYNC (tehnologiile AMD și NVIDIA);
  • moduri dedicate (Custom / FPS / RTS / RPG / AOS / Cinema / DCR);
  • conectivitate asigurată de DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, USB 3.0 (1 x up și 2 x down), jack de 3.5 mm, montare pe perete (VESA – 100 x 100);
  • negru mat + iluminare în partea spate.

În comunicat au evidențiat mai multe elemente. În primul rând s-au referit la curbura monitorului (primul monitor de gaming de 1000R din lume cu rază de curbură de 1000 milimetri). Rata de refresh la 240Hz și timpul de răspuns de 1 ms sunt funcții specifice unui monitor de gaming din sectorul premium în 2020.

Luminozitatea maximă urcă la 600 cd / mp2, raportul de aspect este 16:9, tehnologie Quantum Dot pentru acuratețea culorilor în contextul în care se află într-o lumină ambientală mai puternică. Au adus și un sistem de iluminare în partea spate, pentru cei ce pun preț și pe astfel de elemente de customizare.

Declarație oficială:

„Samsung își menține poziția de lider mondial pe piața monitoarelor de gaming, creând experiențe de joc imersive, de generație viitoare, astfel reușind să facă imposibilul posibil. Monitorul curbat Samsung Odyssey G7 este combinația perfectă între curbura ecranului, confortul ochilor și acel avantaj competitiv, care le oferă jucătorilor performanța avansată pe care și-o doresc”, a declarat Hyesung Ha, vicepreședinte senior al Visual Display Business la Samsung Electronics.

Nu am găsit detalii legate de preț pentru Samsung Odyssey G7 de 27 și 32 inch, cel puțin mă refer la prețurile ce urmează a fi practicate pe plan local. Am descoperit costurile din Marea Britanie (550 / 630 lire sterline = aprox. 3000 lei / 3430 lei).

Despre autor

Emil Dragotă

Co-Fondator al GADGET.ro;
Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează OnePlus 7T, Canon 70D pentru fotografiile făcute la recenziile de pe site și laptopurile ASUS ROG G551 și ASUS Zenbook UX310UQ.
Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.