Sat. Apr 4th, 2020

eMAG va subvenționa costul pe perioada crizei de măști medicale

2 min read
Diverse

Stocurile de măști medicale s-au epuizat rapid. Mai ales de când coronavirusul Covid-19 a ajuns în Italia, țară în care se află câteva milioane de români.

eMAG a decis să subvenționeze prețul de măști medicale. Au trimis un comunicat în acest sens.

„ Dată fiind amploarea fără precedent a cererii pentru astfel de produse am identificat stocuri în România și am cumpărat tot ce se putea găsi în țară, de la distribuitorii existenți. Astfel, am achiziționat măști și la prețul de 7 lei/bucata, însemnând 350 de lei setul de 50 de bucăți, și am decis să suportăm diferența de preț în toată această perioadă astfel încât clienții să le poată cumpăra la 3 lei bucata.”

eMAG afirmă că în vestul Europei, prețul a ajuns la 5 lei. Au și pregătit o suplimentare a stocului prin achiziții făcute în Turcia, Macedonia și Ucraina.

Cel mai mare magazin online din România a luat această decizie într-un anumit context:

În ultimele zile, pe fondul discuțiilor referitoare la riscul crescut de infecție cu Covid-19 (Coronavirus) în rândul populației, stocurile de măști medicale la prețurile obișnuite s-au epuizat. În aceste condiții, am văzut cu toții o creștere foarte mare a prețurilor la aceste produse care erau vândute de selleri prin platforma marketplace și am identificat câteva soluții care să rezolve situația actuală, în beneficiul clienților.

Au fost magazine din marketplace ce listau măștile medicale și la 30 lei / bucată. În locul eMAG i-aș fi eliminat de pe platformă. Înțeleg că vorbim de raportul cerere / ofertă, că România este o piață liberă etc. Totuși, parcă un pic de responsabilitate înainte de a face profit în orice situație nu ar strica. Mă bucur să văd că eMAG a luat poziție în acest sens, asta și pentru că le era cumva afectată reputația. Există tendința ca orice listat în marketplace să fie asimilat cu eMAG, deși vorbim de entități diferite.

Categorii: anunturi-diverse

Tag-uri: eMag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *