Wed. Feb 19th, 2020

PRO sau CONTRA cărţilor de identitate cu cip ?

2 min read
Diverse

Săptămâna trecută toată presa din România anunţa că o nouă directivă la nivelul Uniunii Europene (1157/2019) obligă statele membre ca până pe 2 august 2021 să fie capabile să emită cărţi electronice de identitate cu cip integrat.

De atunci acest subiect a fost intens discutat pe toate canalele posibile (radio, TV, reţele de socializare etc.), iar la au existat foarte mulţi cetăţeni care au contestat implementarea unui cip în viitoarele cărţi de identitate.

Bănuiesc că aţi citit, aţi auzit şi voi tot felul de opinii, unele normale, logice, altele aberaţii şi chiar dacă pentru un site de tehnologie sună puţin ciudat să facem un astfel de sondaj (teoretic cei ce citesc un astfel de site sunt bine informaţi în materie de tehnologie), vrem să aflăm şi de la voi ce părere aveţi de acest subiect controversat.

Personal consider aceste cărţi de identitate cu cip un pas normal pentru perioada în care ne aflăm (mă mir că nu s-au implementat mult mai devreme), însă există şi numeroase teorii ale conspiraţiei legate de faptul că vom fi urmăriţi mai uşor, că ne vor împărţi pe categorii pentru a putea fi manipulaţi şi tot aşa. Sunt multe discuţii pe subiect, păreri împărţite.

Deci, voi sunteţi PRO sau CONTRA cărţilor de identitate cu cip ?

Categorii: diverse

Tag-uri: cărţi de identitate cu cipcipdate biometrice

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *