Wed. Feb 19th, 2020

Uniunea Europeană doreşte ca toate device-urile vândute pe teritoriul său să folosească standardul USB-C

1 min read
Hardware

Uniunea Europeană vrea să uniformizeze standardul de încărcare al device-urilor vândute pe teritoriul său, tocmai de aceea un proiect de lege ce vizează standardizarea portului USB-C urmează a fi dezbătut în viitorul apropiat.

Conectorul universal urmează a fi folosit pe o gamă largă de device-uri, de la smartphone-uri şi tablete până la la e-book readere. Chiar dacă USB-C este o tehnologie nouă mult mai potrivită pentru această perioadă de dezvoltare tehnologică, în continuare există mulţi producători care utilizează standardul învechit micro-USB pe produsele mai ieftine şi Apple care foloseşte tehnologia proprietară Lightning.

Suplimentar avantajelor tehnice oferite de conectorul USB-C, prin adoptarea universală a unui standard s-ar reduce foarte mult şi cantitatea de deşeuri generată de încărcătoarele vechi, peste 51.000 de tone de deşeuri electronice anual.

Dacă mare parte dintre producători nu vor contesta o eventuală decizie luată în această direcţie, Apple a trimis un mesaj de protest către Uniunea Europeană încă din 2019 împotriva standardizării conectorului USB-C.

Chiar dacă Uniunea Europeană încearcă de multe ori să fie mai catolică decât Papa, această propunere de lege mi se pare de bun gust, una care va ajuta utilizatorii de zi cu zi (încărcătoarele standard vor putea fi compatibile cu toate device-urile).

Sursa:
Categorii: hardware

Tag-uri: conectormicroUSBstandardizareUniunea EuropeanaUSB-C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *