Fri. Dec 13th, 2019

Qualcomm Snapdragon 865 şi 765 – cele mai puternice procesoare pe care mizează Qualcomm în 2020

1 min read
Hardware

Zilele acestea are loc în Hawaii evenimentul anual Snapdragon Tech Summit. Aşa cum ne aşteptam, Qualcomm a anunţat oficial două noi procesoare: Qualcomm Snapdragon 865 pentru device-uri flagship şi Qualcomm Snapdragon 765 pentru cele mid-range.

Interesant este că ambele vin cu suport pentru conectivitate 5G, însă în două moduri diferite: dacă Qualcomm Snapdragon 765 vine cu modem 5G integrat, Qualcomm Snapdragon 865 nu vine cu acest modem 5G integrat, acesta urmând a fi achiziţionat în pachet separat de producători.

Şi că tot vorbim de modem, acesta va fi Qualcomm Snapdragon X55. Acesta deschide a doua generaţie de modemuri 5G Qualcomm şi vine cu un consum de energie mai redus, viteze de upload şi download mai mari (cel puţin în teorie) şi oferă suport pentru reţelele 5G mmWave şi Sub-6 GHz.

Qualcomm nu a publicat specificaţiile celor două procesoare, acestea urmând a fi făcute public în a doua zi a Snapdragon Tech Summit, adică peste câteva ore.

Clar este că noile device-uri premium şi upper-mid-range din 2020 vor veni echipate cu aceste două procesoare. Deja avem confirmaţi producători precum Xiaomi, Oppo, HMD Global sau Vivo pe lista partenerilor.

Sursa:
Categorii: hardware

Tag-uri: conectivitate 5Gmodem 5GQualcomm Snapdragon 765Qualcomm Snapdragon 865Qualcomm Snapdragon X55

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *